Terug

ZOMER KORTING 10% muv IRON - Geldig t/m 30 september 2023 - Gebruik code ZOMER20

Zelf je zonnebril afstellen

Zelf je zonnebril afstellen

Jouw nieuwe zonnebril thuis afstellen is heel eenvoudig, hier lees je 4 veel voorkomende problemen

De zonnebril zit te strak op je neus

Geen fijn gevoel en zeker niet comfortabel als een bril te strak op de neus zit.
De oplossing hangt een klein beetje af van het montuur en het materiaal.

Een metalen montuur heeft meestal van die handige neuspads die je eenvoudig kunt verstellen.
Pak altijd de bril met handen vast en druk voorzichtig met je duimen de neuspads naar buiten zodat de ruimte breeder wordt. Je zult merken dat de bril ineens een stuk lekkerder op je neus zit.

Bij een kunststof montuur kan het helpen om de uiteinden van de pootjes omhoog of iets wijder te maken zodat het minder spanning veroorzaakt. Dit kun je doen door de pootjes ongeveer 30 to 60 seconden in warm water (niet kokend) te houden en direct daarna de uiteinden voorzichtig omhoog en naar buiten de drukken.

Ga altijd voorzichtig te werk en als je twijfelt vraag dan een professionele opticien om je, desnoods tegen een kleine vergoeding, te helpen.

De zonnebril staat scheef op mijn gezicht

Als de ene kant van je montuur hoger lijkt te zitten dan de andere kant, dan moet je de pootjes afstellen zodat deze beter achter je oor haken. Als volgt:

Als de rechterkant hoger is dan de linkerkant, buig dan de linkerpoot voorzichtig naar beneden bij het scharnier of bij het uiteinde waar het pootje achter het oor buigt.

Als de linkerkant hoger is dan de rechterkant, buig dan de rechterpoot voorzichtig naar beneden bij het scharnier of bij het uiteinde waar het pootje achter het oor buigt.

Let op, pas het montuur beetje bij beetje aan om mogelijke schade te voorkomen of omdat je te ver doorbuigt

Voor het afstellen de pootjes 30 second onder de warme kraan (niet kokend dus) maakt het kunststof wat soepeler.

Laat niet onnodig warm water over je lenzen lopen aangezien dit de coating kan beschadigen.

Je zonnebril glijdt steeds van je neus af

Duw jij de hele tijd je zonnebril omhoog omdat hij weer eens van je neus is gegleden? Zet hem wat strakker dan heb je er geen last meer van. Tenzij de bril te groot is natuurlijk :)

Bij een metalen montuur, gebruik je duimen om de neuspads dichter naar elkaar te brengen totdat het montuur niet meer wegglijdt.

Bij een kunststof montuur, houdt de pootjes van de zonnebril 30-60 seconden in warm water (niet kokend) en oefen dan een lichte neerwaartse en inwaartse druk uit op het uiteinde van de pootjes. Dit geeft een betere pasvorm achter het oor, wat de algehele pasvorm strakker moet maken en uitglijden moet voorkomen.

De zonnebril zit te strak of te los bij de slapen (zijkant hoofd)

De zonnebril zal erg oncomfortabel aanvoelen als hij te strak op uw slapen zit. Aan de andere kant, als je frames te los zitten, kan het er een beetje ongemakkelijk uitzien en aanvoelen.

Welke van de twee problemen het ook is, je kunt je zonnebril thuis aanpassen voor een veel betere comfortabelere pasvorm.

Als de pootjes tegen de slapen drukken, gebruik bij metalen monturen je niet-dominante hand om de lens en voorkant van de bril vast te houden. Oefen met je dominante hand (dit is meestal je schrijfhand) zeer lichte druk uit op het hoekgedeelte van het montuur dat zich tussen het armscharnier en de lens bevindt. Herhaal aan de andere kant van je montuur voor een lossere pasvorm bij je slapen.

Als de pootjes te los bij je slapen zitten, gebruik opnieuw, alleen voor metalen monturen, dezelfde methode die wordt gebruikt om de armen los te maken, behalve dat je dan lichte naar binnen gerichte druk uitoefent op het hoekgedeelte van de monturen tussen het armscharnier en de lens.

Herhaal aan de andere kant om de pasvorm bij de slapen strakker te maken.

LET OP: indien je de pootjes van randloze, halfrandloze of kunststof monturen afstelt, kunnen ze breken! Het is aan te raden om dit soort monturen naar een opticien te brengen voor afstelling. Vaak kan dit tegen een kleine vergoeding.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    LuxSunglasses 9.4 / 10 - 197 Reviews @ Kiyoh
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »